top of page

H-CS 6h30-16h00 P 14h00

Car Contact Autószerviz logo
Szerző képeCar Contact Expert

POLLENSZŰRŐ TÍPUSOK - VÉDEKEZÉS AZ ALLERGIA, POLLENEK ÉS A BETEGSÉGET OKOZÓ BAKTÉRIUMOK ELLEN

Frissítve: jan. 19.

Avagy a tisztítatlan klímaberendezés és a szennyezett pollenszűrő veszélyei.


Gyermekláncfű szálló magja egy lila orgonabokron megtapadva

Csakis a légkondícionáló berendezés rendszeres karbantartásával óvhatjuk egészségünket!


Ne ezen spóroljunk!


A rendszeres klímakarbantartással nemcsak az allergizáló polleneket tarthatjuk távol, de igen kellemetlen légúti megbetegedéseket is megelőzhetünk.



A tisztítatlan klímaberendezés veszélyei


A klímaberendezésben penész és betegséget előidéző baktériumok telepedhetnek meg. Ha klímás autója utasterében kellemetlen szagot érez, amelynek nem ismeri a forrását, a gépkocsit azonnal vigye szervizbe!


Egészséges megóvása érdekében tisztíttassa rendszeresen a klímaberendezést és cseréltesse a pollenszűrőt.

A légkondícionáló berendezések ugyanis amellett, hogy az állandó, kellemes hőmérséklet luxusát nyújtják télen-nyáron, az egészségre ártalmas veszélyforrásokat hordozhatnak. Az ún. légionárius betegség okozója a gépkocsi klímaberendezésében tartósan megtelepedő legionella pneumophila baktérium, amely az általa szennyezett nedves levegő belélegzésével súlyos tüdőgyulladást okozhat. Hogy a baktérium elszaporodását megakadályozza, érdemes autója klímaberendezését évente ellenőriztetni akkor is, ha látszólag tökéletesen működik.


A klímaberendezés karbantartásakor és a pollenszűrő cseréjekor kérje ózonos utastérfertőtlenítő – antibakteriális kezelésünket!


Hogyan válasszunk pollenszűrőt?


Először is fontos tisztáznunk, hogy a pollenszűrőt vagy másnéven utastér szűrőt nem csak a pollenek megszűrése miatt fontos rendszeresen cserélnünk, hanem a légkondícionáló hatékonyságának fenntartása miatt is. Az eltömődött pollenszűrő párásodást és penészesedést idéz elő.

Háromféle pollenszűrő kategóriát különböztetünk meg:

  1. A normál , hagyományos pollenszűrők a port és a polleneket szűrik meg.

  2. Az aktív szenes pollenszűrők, melyek nemcsak a portól és az allergizáló polleneket szűrik meg, de egyéb káros anyagokat is védelmet jelentenek, mint például a kellemetlen szagú kipufogó - és egyéb rossz szagú gázok.

  3. Az antibakteriális szűrő a hagyományos és aktív szenes utastérszűrők tulajdonságait ötvözve azt a plusz előnyt nyújtja, hogy az allergéneket és a az egészségre káros baktériumokat is elnyeli, amelyek így nem kerülnek be az utastér levegőjébe.




Bármely szintű utastérszűrőt választja, autószervizünk az Ön igényeinek megfelelő pollenszűrőt épít be gépjárművébe.


Várjuk szeretettel a Car Contact márkafüggetlen autószervizben és karosszéria-fényező centerben, Pomázon, a Mester utca 4 szám alatt!

40 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


A jelen weboldal tartalma (ideértve különösen a leírásokat, szakmai tartalmakat) szerzői jogi védelem alatt állnak. E tartalom vagy bármely részlete engedélyem nélkül nem másolható, oktatási célra nem használható fel. Az írások és szakmai tartalmak kizárólag az eredeti oldal belinkelésével jelenthetők meg bármely más felületen, a forrás pontos megjelölésével.

Keressen cimkék alapján:

CAR CONTACT

Tech

Műszaki Érdekességek - Hasznos Infók Autótulajdonosoknak

bottom of page