top of page
Zöld természet a kipufogórendszer illusztrációjához

Környezetvédelem

KIPUFOGÓRENDSZER KARBANTARTÁSA

A kipufogórendszeren jóval több múlik, mint gondolná. Hozzájárul a környezet védelméhez, növeli a motor teljesítményét és a zajkomfortot.

Soha nem használjon bizonytalan eredetű, nem a gyártó által előírt üzemanyagot. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy gazdaságosabb megoldást talált, viszont nem számol azzal, hogy bizonyos üzemanyagok és a nem megfelelő motor-adalékok ólmot vagy a katalizátordob élettartamát csökkentő egyéb anyagokat tartalmazhatnak.

 

Autószervizünk ajánlatai kipufogórendszerekhez

A kipufogórendszer bármely eleme, a kipufogódob és a többi alkatrész idővel meghibásodhat, elkophat. Jelentkezzen hozzánk, a hibát vagy cseréljük az eleme(ke)t az Ön igényei szerint.

Kipufogó szerviz

01

A katalizátor cserét autószervizünk szakszerűen, kiváló minőségben végzi.

Katalizátor - csere

02

Amennyiben a részecskeszűrő nem a katalizátor része, úgy cseréje megoldható. Amennyiben a részét képezi, úgy csak a katalizátorral együtt tudjuk a cseréjét vállalni.

Részecskeszűrő - csere

03

A rendellenes motorműködés egyik okozója a hibás lamda szonda is lehet.

Lambda szonda - csere

04

A dízel motoroknál a kipufogógáz bizonyos mennyiségét visszavezeti az égéstérbe. Elkormolódhat, beragadhat, és ezáltal rendellenesen működhet. Ez esetben cseréljük.

EGR szelep - csere

05

Szemrevételezéssel ellenőrizzük a sérüléseket, illetve hogy nem kelt- rendellenes zajt. Ellenőrizzük, hogy a rendellenes motor működés nem vezethető-e vissza a kipufogórendszer belső hibájára.

Komplex átvizsgálás

06

Speciális hibajelenségek felderítéséhez professzionális járműdiagnosztikát végzünk gépjárművén, ezt követően pedig gyorsan megoldjuk a problémát.

Műszaki v. felkészítés

07

Mozgó kisautó képillusztráció

Várjuk autószervizünkben! Foglalja le szervizidőpontját, most!

  • Ha furcsa, kellemetlen szagokat érez, az elvezetés nem megfelelő vagy ha igazán kellemetlen szagot érez, az a katalizátor rossz működésére is utalhat.

  • Ha szokatlanul hangos az autó, ha gyanús hangokat hall, az utalhat a kipufogó mechanikai sérülésére, például kilyukadt a korrózió miatt.

  • Ha erős füst távozik az autóból, az lehet a rendszeres részecskeszűrő regenerálási folyamat jele is, ez nem hiba. Ellenben bármilyen más füst már meghibásodásra utal.

  • Ha ügy érzi, hogy a motor teljesítése elmarad az elvárttól, erőtlenebb, akkor a hiba hátterében a kipufogórendszer eltömődése is állhat, fojtja a motort, ezért javításra szorul.

Fenti hibák valamelyikét tapasztalja? Foglaljon időpontot autószervizünkbe, még ma!

Milyen jelek utalnak a kipufogórendszer meghibásodására?

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

Gyermekláncfű érett virága

A kipufogó rendszer nagyon fontos része a járműnek, hiszen elvezeti az üzemanyag felhasználás közben keletkező forró és egészségre káros gázokat. Elvárjuk tőle a jármű teljesítményének fokozását, a motor nyomatékának növelését, valamint a fogyasztás csökkentését is. Komfortérzet növelő szerepe is van, feladata a külső és belső zajszint csökkentése, hiszen ki szeretne olyan zajban autózni, mintha traktorral közlekedne?

A kipufogórendszer több, mint környezetvédelem

Egy modern kipufogórendszernek fontos része a katalizátor is, mely a gázokat szűri meg, valamint a részecskeszűrő, amely a szilárd károsanyagokat, mint például a korom, égeti el és szűri meg. És ha Ön járműve még Adblue®-adalék rendszerrel is szerelt, akkor biztos lehet abban, hogy az Ön autós eco lábnyoma a lehető legkisebb.

Dupla kipufogócső
Gépjármű kipufogódob
Kipufogórendszer

A kipufogórendszer idő elhasználódásának okai

A kipufogórendszert környező alkatrészek, mint például a motortartó vagy a kipufogócső gumirögzítőinek megrongálódása a felesleges rezgések miatt idő előtt elkoptatja a kipufogót. Egy lyukas dobon keresztül, rossz irányba kiáramló forró gáz egyéb alkatrészeket is amortizálhat, a műanyag alkatrészeket akár meg is olvaszthatja. A karbantartás halogatása és az olcsónak tűnő, de tiszavirágéletű javítások nemcsak az Ön egészségét, hanem az autó állapotát is gyorsan ronthatják. Ügyeljen ezek állapotára!

Rögzítetlen alkatrészek

Rögzítő háló

A jármű használatának módja is hatással van a rendszerre. Ha Ön sokszor, rövid utakra használja autóját, akkor a rövid út alatt a motorindításkor lecsapódó gőz nem távozik el, a dob ilyenkor megtelik savas vízzel, amely kikezdi a dob belső felületét, és a dob kilyukad. Tegyen autójával időnként hosszabb utakat is, mert ez még sok más alkatrészre is jó hatással van!

Gyakran és túl

rövid távon autózik

Nyári autózás lehúzott ablaküvegnél

A külső körülmények, mint a víz, sár és főként télen a só, nagy ellenségei a kipufogónak, és idő előtti rozsdásodást idézhetnek elő. Tartsa tisztán a járművet és ha lehetősége van, vizes lemosással semlegesítse a téli sószórásból a karosszériára tapadt maró sószemcséket.

Nincs semlegesítve a megtapadt só

Havas út sózása

Talán meglepi, de például 130 km/h sebességnél a kipufogógázok hőmérséklete a 900 °C fokot is elérheti, és a magas hőmérséklet szintén nagyobb igénybevételnek teszi ki a kipufogórendszert. Ne száguldjon túl gyorsan!

Nagy sebességgel autózik

Csiga csücsül egy falevélen

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Kékes füst fekete háttéren

A katalizátor a mérgező gázokat semlegesíti. Külső burkolta rozsdamentes acélból készül, belsejében pedig nemesfémekkel impregnált szűrő található. De miért van szükség nemesfémekre? A katalizátor belsejében kémiai reakció játszódik le. A keletkezett szennyező gázok reakcióba lépnek a katalizátor belsejében található nemesfémekkel, és átalakulnak kevésbé mérgező gázokká, ezáltal a katalizátor csökkenti a környezetre káros hatásokat. Ilyen károsanyag például a szén-monoxid, a szénhidrogének, a nitrogén-oxidok, amelyek a dízelmotorok működésének velejárói. Ezt a környezetbarát folyamatot tovább javítja az Adblue® rendszer. Megszűri-e a katalizátor a kormot is? Nem! Az a részecskeszűrő feladata! Ha többet szeretne megtudni a részecskeszűrő működéséről és regenerálási folyamatáról, kattintson a képre vagy a címre!

Királykék festék textúra

A kipufogógáz, mindamellett, hogy nem rózsaillatú, még nitrogén-oxidot is tartalmaz, amelyet a környezet megóvása érdekében minimálisra kell csökkenteni. Ennek megoldására a modern járművekbe Adblue®-adalék rendszert építenek be. Szeretné érteni az Adblue® adalék működését, és megérteni miért fontos az Adblue® folyadék minősége? Tudjon meg többet az Adblue® műszaki hátteréről a képre vagy a címre kattintva!

Szénfekete kövek egymásra téve

Ne keverjük a szezont a fazonnal! A részecskeszűrő a szilárd szennyező anyagokat csökkenti, a katalizátor pedig a gázokat semlegesíti. Köztudomású, hogy a gázolaj elégésénél számottevő korom is keletkezik a mérgező gázokon kívül. Éppen ezért, a részecskeszűrő a modernkori dízel motorok fontos alkotórésze, hiszen általa a szilárd részecske-kibocsátás alig mérhetővé csökken, megszűri a fekete füstöt, így világszinten is a környezetbarát erőforrások közé emeli a dízelmotorokat. De hogyan is működik valójában, hogyan regenerálódik, és miért tömődhet el mégis a részecskeszűrő, és vajon mire jó a FAP-adalék, arról a képre vagy a címre kattintva többet is megtudhat.

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Vízcseppek egy levélen
bottom of page