top of page
Szürke macska napszemüvegben

Látni és látszani

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK SZÉLVÉDŐ - IZZÓK

Vezetés közben jól kell lássunk mindent, és persze jól kell látszanunk! - ki ne hallotta volna még ezt az unalomig  ismételgetett jó tanácsot? 

De akkor miért halogatjuk a tompán világító izzók, a tökéletlenül törlő ablaktörlők vagy a sérült szélvédő cseréjét? Mert csak kisebb bosszúságnak tűnik, és legyintünk, hogy a következő szervizig „kibírja”? De vajon megéri-e?  Semmiképp! Sőt, rosszabb látási viszonyoknál a szemünk is sokkal gyorsabban elfárad vezetés közben.

Autószervizük ajánlatai láthatóság témakörben

Speciális táblafelismerő vagy bármely vezetéstámogató rendszerrel szerelt szélvédők cseréljét, betanítását és programozását gyári előírások szerint végezzük.

Szélvédő -csere

01

Első- és hátsó ablaküvegek cseréjét, külső- és belső tükrök cseréjét bízza ránk! Amennyiben biztosítási ügyintézésra van szükség, a teljeskörű bonyolítást átvállaljuk Öntől.

Ablakok - tükrök

02

Hagyományos (pl. H7) és Xenon izzók cseréjét és lámpatestek cseréjét is ránk bízhatja. A LED-es izzók cseréje csak a világítótest cseréjével oldható meg a gyári előírás szerint.

Izzók cseréje

03

Matt, elégtelen világítású lámpatestekben az izzó csere önmagában nem biztos, hogy megoldás. Ha megoldható, karosszéria centerünkben újra polírozzuk, lakkozzuk, újjávarázsoljuk! Érdeklődjön!

Lámpatest "mentés"

04

Helyzetjelzők, tompított és távolsági fényszórók, első és hátsó ködlámpák, tolatólámpák, féklámpák, vészvillogók és körvonaljelző lámpatestek, irányjelzők, rendszámtábla világítás izzóinak cseréje és javítása 

Lámpatestek cseréje

05

Fényszóró beállítás manuálisan vagy számítógépes diagnosztikával. A fényszóróbeállítás hibája a megvilágított útszakasz méretét számottevően csökkenti!

Fényszóró beállítás

06

Bármilyen típusú ablaktörlőlapát cseréjét megoldjuk. Választhat hagyományos, spoileres, első- vagy hátsó lapátot, hagyományos gumival vagy grafit bevonattal.

Ablaktörlőlapát-csere

07

Mozgó kisautó képillusztráció

Vakító fény a fényszórók rossz beállítására utalhat, de okozhatja a sérült fényszórón keresztül bejutott páralecsapódás, vízbeszivárgás is. 

Nem megfelelő nagyságú bevilágított útszakasz szintén a fényszórók rossz beállítására utal.

Tompa fényt okoznak az elmattult fényszóró burkolatok, melyeket karosszéria üzemünkben felpolíroztathat vagy cseréltethet, így megkíméljük Önt egy költségesebb karosszéria elem cserétől.

Gyenge fényerősség: meglepő, de a piszkos, szennyezett fényszórónak akár 30%-kal gyengébb a fénye. 

Az ilyen jellegű szervizműveletek közül a legtöbb olyan gyorsan elvégezhető, hogy akár helyben megvárhatja autóját. Kanyarodjon el hozzánk, és biztonságban autózhat tovább! Foglaljon időpontot autószervizünkbe, még ma!

Jelek, amelyek a világítóberendezések hibájára utalnak

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

Gépjármű izzó

Tudta-e, hogy a fényszórók rossz beállítása - 1°-os eltéréssel lefelé, 20-szor erőteljesebb vakító fényt eredményez, és balesetveszélyes helyzetet teremt a szembejövők elvakításával?

Tudta-e, hogy a fényszórók rossz beállítása +1°-os eltéréssel felfele, 30 méterrel rövidebb belátható útszakaszt világít meg? 

Tudta-e, hogy a kopott ablaktörlőlapát nemcsak rosszul töröl, de micro karcolásaival rövid idő alatt teljesen tönkre is teheti a szélvédőt? Ne halogassa az ablaktörlőlapát cserét, mert a végén nemcsak ablaktörlőt, hanem szélvédőt is cseréltetnie kell. 

Tudta-e, hogy a balesetek 2%-áért a rossz látási viszonyok a felelősek?

Ha a szélvédőt sérülés éri, érdemes ráragasztania a sérült felületre a sérült felület nagyságával megegyező nagyságú átlátszó fóliát, amely megakadályozza, hogy a szélvédő tovább repedjen. 

A fényszórók beállítása

Autó első fényszóró
Ablaktörlőlapát
Első gépjármű fényszóró
Gépjármű ablaktörlőlapát

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

A lapos lapát speciális spoilerrel szerelt és tökélestes törlést biztosít bármely sebességgel is autózik. Legtöbb esetben a hagyományos ablaktörlő lapáttal szerelt járművek is kompatibilisek a lapos lapátokkal, ezért ha hagyományos lapát helyett a lapos lapátra váltana, érdeklődjön szervizünkben a lehetőségekről!

Mi a különbség a hagyományos és a lapos ablaktörlők között?

Nincs bosszantóbb, mint amikor a reggeli rohanáskor egy befagyott szélvédő vár bennünket. De ne az ablaktörlővel „dörzsölje” le a jeget, mert az ablaktörlő gumija megsérül, megreped és cserélnie kell. Szánjon a leolvasztásra néhány percet. Indítsa be az autót, irányítsa a melege levegőt a szélvédőre, hogy a ráfagyott jég meglazuljon. A meglazult jeget jégkaparóval könnyen elmozdíthatja és letolhatja, az olvadtabb jégkását pedig letörölheti az a lapátokkal.

Miért nem tanácsos az ablaktörlőlapáttal ledörzsöltetni a jeget a szélvédőről?

A fokozott UV sugárzás kikezdi a műanyag fényszóró búrák anyagát. A 7-10 éves gépjárműveken sajnos már bemattulnak, és hiába a tökéletesen működő izzó, csak korlátozott fényt adnak. Számos ügyfelünk tapasztalta, hogy nem lát rendesen. Különösen az őszi-téli időszakban merül fel gyakrabban ez a probléma. Ilyenkor sajnos a lámpabúra polírozása önmagában már nem biztos, hogy segít. Egyedi ajánlatunk a megoldásra: kiszereljük a lámpabúrákat, felcsiszoljuk őket, majd lelakkozzuk újra. Így a búra megmenthető a lámpatest, és megkíméli ügyfeleinket egy költségesebb beavatkozástól. Az, hogy az Ön lámpateste megmenthető-e ezzel a technológiával, arra csak személyes megtekintés után tudunk válaszolni.

Nem megfelelő a világítás, pedig cseréltem az izzókat? Mi az oka és javítható-e? 

A ledes izzók elvileg örök életűek, de ha mégsem, akkor csak búrával együtt cserélhetők. A hagyományos és Xenon izzók cserélhetők, viszont hiába ég ki a jobboldali izzó, mindenképpen cserélni kell a bal oldalit is (és persze fordítva). Mért? Mert bár még működik, a fényereje gyengébb, és közel sem biztosít olyan láthatóságot, mint az új izzóé. Nem lesz ugyanolyan a fénye, mint az újonnan cserélté, sőt még más színt is eredményezhet, amely rendkívül zavaról lenne a vezető számára. Ezért bármely oldali izzó is megy tönkre, a vele párban lévő ellentétes oldali izzót is cseréljük a tökéletes látásért és láthatóságért. A lecserélt, de még működőképes izzót pedig átadjuk ügyfelünknek, hiszen tartalék izzókét még tökéletesen funkcionál. A ködlámpák és az irányjelzők esetében nem szükséges az izzók páros cseréje - működésükből kifolyólag.

Miért kell az izzókat feltétlenül párban cserélni?

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Kiscica az esti fényben megvilágított bogarat néz
bottom of page