top of page
Szinkronban úszó delfinek

Vezérmű szinkron

VEZÉRMŰSZÍJ CSERE
BEÁLLÍTÁS & JAVÍTÁS

A vezérlés  összehangolt mozgása biztosítja a tökéletes működést éppúgy, ahogy a delfinek szinkronmozgása. Bízza ránk!

A vezérlés karbantartása precíziós odafigyelést és magas szintű szakértelmet igényel, bízza ezért a vezérműszíj- és a vízpuma cseréjét autószervizünkre!

Autószervizük ajánlatai vezérlés témakörben

A vezérműszíj csereperiódus esedékességekor a szíjon / láncon kívül a szíjfeszesítő görgőket és a vezetőgörgőket is cseréljük. Indokolt esetben a vezérműtengely- és a főtengely szimeringet is.

Vezérlés-csere

01

A vízpumpa cserét önállóan is elvégezzük, de kifejezetten javasoljuk cseréjét a vezérléssel egyidejűleg. A vízpumpa cserére vonatkozó szakmai érveinkről itt olvashat!

Vízpumpa-csere

02

Speciális hibajelenség (például motorindítási probléma), vagy rendellenes motorműködés esetén (teljesítmény hiány), a vezérlés pontos beállításának ellenőrzése.

Vezérlés-ellenőrzés

03

Mozgó kisautó illusztráció

Ne higgyen a „kíbiceknek”, akik ránéznek a szíjra, és legyintenek, miszerint nincs ok az aggodalomra!

Semmilyen jelből nem lehet megállapítani a vezérműszíj kopásának mértékét. A problémák megelőzése érdekében mindenképpen tartsa be a gyártó karbantartási utasításait, és meghatározott időközönként cseréltesse a vezérműszíjat. A biztonságos autózás érdekében 80000 km fölött kérje ki munkatársunk véleményét. Bármennyi kilométer is van a járműben az anyagfáradás miatt 5 évente cseréltetni kell a vezérműszíjat! Ellenőriztesse soron kívül abban az esetben is, ha menet közben zajt hall, vagy rezgést érez.

Foglaljon szervizidőpontot online, kényelmesen!

Mikor kell a vezérműszíjat cserélni,
a vezérlést karbantartani?

Felnagyított verzműszíj részlet

A vezérműkészlet a vezérműszíjból, és az azt feszítő görgőkből és a vezetőgörgőkből áll. Központi eleme a vezérműszíj.

A nagy igénybevételnek kitett vezérműszíj a motor létfontosságú alkotórésze, elsődleges feladata az, hogy szinkronba hozza a szelepek és a hengerek mozgását, és ezáltal biztosítsa a motor optimális működését.

 

Ha nem cseréljük időben, azzal a motor hibás működését, végső esetben működésképtelenségét idézzük elő.

Gondoljon csak bele, mi történik, ha működés közben a szíj elszakad? A balesetveszélyes helyzeten kívül azonnali és súlyos károsodást, vagy akár helyrehozhatatlan motorhibát is okozhat, és legtöbb esetben komplett motorcserét tesz szükségessé!

Kiemelt karbantartási figyelmet igényel!

A vezérlés működése

Autó vezérlése
Gépjármű vezérlés alkatrészek
Biztosan megkötött karate öv

A vezérlés részei folyamatosan nagy igénybevételnek vannak kitéve, és bizony a megtett kilométerek számával arányosan kopnak. Talán meglepő, de idő előtti elhasználódásukhoz a dinamikus vezetési stílus mellett az időjárási körülmények is hozzájárulhatnak, illetve a vízpumpa szivárgása és a hűtőfolyadék elfolyása is jelentősen lerövidíthetik a vezérműszíj élettartamát, mert mindkettő errodálja a szíj anyagösszetételét. Az elhasználódott vezérműszíj megnyúlhat vagy egyik pillanatról a másikra, menet közben elszakadhat!

Miért kell a vezérműszíjat cserélni? Mitől kopik?

Lánc

A lánc, ha eredetileg is jó minőségű, akkor nem nyúlik, nagy nyomatékot visz át, és nehezen szakad el. Jól tűri a hideg időjárási viszonyokat is, és olajban fut, szemben a vezérműszíjjal, mely olajgőzben is futhat, mely utóbbi anyagát ez a technológia is koptatja. Ha vezérműlánccal szerelt járművel autózik, a karbantartási feladatok tekintetében a gyártó előírásait kövesse. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell rá figyelmet fordítania! Jelentkezzen be autószervizünkbe, ha a csereperiódus esedékes.

Ha vezérműláncom van, nem kell cseréltetnem?

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Fogaskerekek
bottom of page