top of page
Majmok átvizsgálják egymást és karbantartják a kismajmukat

Rendszeres szervizelés

KÖTELEZŐ GYÁRI SZERVIZ
& KÖZTES KARBANTARTÁS

Szervizünkre teljes nyugalommal rábízhatja a garanciális autók kötelező gyári szervizét is. Jogosultak vagyunk az elvégzésére, és minden részletre odafigyelünk! 

Az autó karbantartásának tartalma és gyakorisága függ a gépjármű típusától, motorjától, futásteljesítményétől és a korától is, de a karbantartási tervet a használati körülmények és az Ön vezetési stílusa is befolyásolhatja. 

Márkafüggetlen autószerviz
karosszéria- és fényező center

CAR CONTACT

Autószervizük ajánlatai karbantartási munkákra

Bármilyen meglepő, autószervizünkben akkor is elvégeztetheti gépjárműve esedékes kötelező gyári karbantartását, ha az autó még garanciális. És az autó garancia fedezete továbbra is érvényben marad. 

Gyári revízió garanciális autók esetén

01

Bármilyen márkájú, modellű, motorizáltságú és korú személy- és kistehergépjármű karbantartását ránk bízhatja. A gyári előírások szerint járunk el. 

Gyári karbantartás nem garanciális autókra 

02

Minden típusú köztes karbantartásra várjuk kedves ügyfeleinket, akár szűrők cseréje, folyadékszint pótlás vagy csere, minden kérésnek eleget teszünk. 

Köztes karbantartások 

03

Mozgó kisautó illusztráció

Nem, éppen ezt a monopolhelyzetet hivatott megszüntetni az EU csoportmentességi rendelete.

 

A gyári kötelező karbantartás azt jelenti, hogy a jármű gyártója írja elő a jármű pontos és követendő karbantartási tervét, de ez nem jelenti azt, hogy ezeket a meghatározott műveleteket csak a gyártó partnerei, azaz a márkaszervizek végezhetik el.

 

Autószervizünk jogszabályi felhatalmazással rendelkezik a kötelező gyári revízió elvégzésére, és természetesen a beavatkozáskor szigorúan követjük a gyártó előírásait szakmai és adminisztratív szempontból is, így a jármű garanciája - jótállása és szavatossága, a törvényi vagy a gyártó által külön szerződésben vállalt időszakig és feltételekkel továbbra is érvényes marad.

 

Tehát nem kell attól tartania, hogy ha hozzánk hozza be még garanciális autóját a kötelező gyári karbanartás műveletre, akkor az autója garanciája „ugrik”. Erről szó sincs. A jogszabályról itt olvashat bővebben.

A gyári kötelező karbantartás azt jelenti, hogy a karbantartást csak a gyártó szerződéses partnere, azaz márkaszerviz végezheti? 

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

Autóalkatrészek
Szürke alumínium mintázat - illusztráció

A kötelező gyári karbantartás periódusát vagy esedékességét a gyártó előre meghatározza a jármű karbantartási tervében. Az autó karbantartási terve lehet időintervallum függő (pl. évente / kétévente) vagy KM futás teljesítmény függő (pl. minden 15.000 KM megtétele után). És lehet ennek kombinációja is, azaz akkor esedékes a gyári revízió, amikor két feltétel közül valamelyik teljesül.

Mit jelent ez?

Ha Ön ritkán használja autóját, akkor valószínű, hogy az időbeni esedékesség (pl. minden év) előbb következik be, mint a KM-ben meghatározott feltétel (pl. 15.000 KM). Ha viszont Ön rója a kilométereket, akkor valószínű, hogy 1 évnél előbb eléri azt a KM futást, amelynél a gyártó kötelező karbantartás ír elő, így tehát korábban kell szervizre vinni autóját, mint az időben meghatározott gyakoriság.

 

És ez még nem minden!

Ezeket az előírásokat egészíti ki az olajcsere, az olajszint pótlás, az Adblue® feltöltés szükségessége, illetve az adaptív karbantartás is változtathat a terven. (A kérdezz-felelek rovatunkban erre is talál választ). 

Mikor esedékes a kötelező gyári karbantartás?

Autóalkatrészek

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Fehér modern kisautó könnyűfém felnikkel

Az adaptív karbantartás azt jelenti, amikor a motorvezérlő számítógép dönti el, hogy mikor kell az autót karbantartani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gyárilag előírt karbantartási periódust a számítógép felülírhatja és előrébb hozhatja. A részecskeszűrő kényszerregenerálásainak száma előrébb hozhatja a motorolaj csere periódus esedékes időpontját, mert a motorvezérlő számítógép érzékeli a részecskeszűrőben a belépő- és a kilépő oldali kipufogógáznak a normáltól eltérő nyomáskülönbségét. A nyomáskülönbség pedig abból adódhat, hogy a részecskeszűrő a rendszeres regenerálás ellenére elkezdett eltömődni.

Mit jelent az adaptív karbantartás? 

Bőr olajozása

A félreértés abból adódik, hogy a korábban gyártott járműveknél a karbantartási terv alatt magát az olajcserét értették. Ma már, a modern, új autóknál a gyári kötelező karbantartás és az olajcsere esedékessége nem feltétlen esik egybe, hiszen külön műszer ellenőrzi a motorolajszintet vagy például az Adblue ® folyadék szintjét is, és a műszerfali kontrollámpa figyelmezteti a vezetőt, ha ezek szintje eléri a kritikus értéket. Előfordulhat tehát, hogy a járművön akkor is el kell végeztetni az olajcserét vagy az Adblue ® feltöltést, ha egyébként a gyári kötelező karbantartás még nem lenne esedékes. És természetesen a gyári karbantartási tervnek is részét képezheti az olajcsere.

Az olajcsere ugyanaz, mint a kötelező gyári karbantartás? 

Tornászlány edz és karbantartja a fizikumát, rugalmasságát

Míg a gyári kötelező revízió az autó karbantartási tervében meghatározott elemeket érinti, menete szigorú előírások alapján zajlik, addig a köztes karbantartások csak egy-egy szervizműveletre irányulnak, és két kötelező gyári szerviz között kerül rájuk sor. Számos eset közül néhány példa: ha Ön nagyobb figyelmet fordít autójára és gyakoribb karbantartást preferál, vagy sűrűbben cserélteti a motorolajat, mint az előírás, akkor Ön köztes karbantartást vesz igénybe. Jó példa még erre, ha gyakrabban cseréltetjük a pollenszűrőt a gyári által javasolt időintervallumhoz képest.

Mi a különbség a kötelező gyári karbantartás és a köztes karbantartások között?

Állatorvos megvizsgál egy dalmata kutyát

A kettő kifejezést nem szabad összetéveszteni! Az átvizsgálás jellemzően szemrevételezéssel végzett ellenőrzés, melyben a jármű állapotának felmérésére kerül sor. Megállapítjuk az alkatrészek, berendezések kopásának mértékét, feltárjuk a látható hibákat, sérüléseket. Az átvizsgálás pontjai a választott átvizsgálás csomag tartalmától függenek. A karbantartás ezzel szemben a kopó forgó alkatrészek cseréjét, folyadék hiány esetén a folyadék pótlását jelenti, azaz konkrét szervizbeavatkozás az ügyfél által megrendeltek alapján. Ha Ön bizonytalan az autó műszaki állapotának tekintetében, válasszon átvizsgálás csomagjaink közül! Ha az átvizsgálás során eltérést találunk, Ön szabadon dönthet arról, hogy szakmai javaslatunk alapján igényli-e a kopott elemek cseréjét vagy a problémás alkatrészek javítását. Minden esetben korrekt ajánlatot készítünk, amelyben figyelembe vesszük az Ön igényeit, az autó életkorát és az Ön hűségét szervizünkhöz!

Mi a különbség a karbantartás és az átvizsgálás között? 

Karbantartott városi homlokzat rózsaszín virággal

Javításnak nevezzük a már feltárt, meghibásodott vagy törött elemek, alkatrészek vagy berendezések kijavítását. Karbantartáson a használatból eredő kopás, elhasználódás miatt szükséges folyadékok pótlását vagy a kiszolgált kopó-forgó alkatrészek cseréjét értjük, beleértve a jármű számítógépeinek szoftveres ellenőrzését is, ha a karbantartási terv ezt előírja.

Mi a különbség a javítás és a karbantartás között? 

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom." Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is." János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!" Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal." Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!"

Zsuzsannak Izsákné Formanek

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" Szijjártó Tamás

Antik zsebóra
bottom of page