top of page
Bohóchal az elektromos csalánozók között a tengerben

Elektromosság

AKKUMULÁTOR CSERE &
ELEKTROMOS JAVÍTÁS

A váratlan meghibásodások elkerülése érdekében időnként ellenőriztesse a jármű töltőáramkörét!

Autószervizünk akkumulátorteszteres  ellenőrzésével felmérheti az akkumulátor valós állapotát, és megelőzheti, hogy a kifogástalannak tűnő akkumulátor cserben hagyhatja egy váratlan helyzetben!

Autószervizünk ajánlatai elektromos munkákra

Akkumulátor felszültség mérés akku teszterrel. Ellenőrizzük, hogy az akkumulátor csak lemerült-e és újra tölthető, vagy tönkrement és cserére szorul.

Feszültség mérés

01

Vállaljuk a 12 V-os hagyományos rendszerű autó akkumulátorok és Stop & Start rendszerű akkumulátorok beszerelését, cseréjét. Bármilyen márkájú és típusú akkumulátort választhat!

Akkumulátor-csere

02

Nagyértékű elektromos berendezés meghibásodásakor feltétlen ellenőrizzük a kábelkötegeket és csatlakozókat megkímélve Önt egy költségigényeseb cserétől.

Kábelköteg hibák

03

A generátor működése biztosítja az akkumulátor töltését, hiszen fontos áramfejlesztő. A generátor hibája esetén a felújítást, javítást és cserét tudjuk ajánlani a probléma jellegétől és az Ön igényeitől függően.

Generátor javítás

04

Vállaljuk az önindítók cseréjét és felújítását is. A jeladók meghibásodása esetén gyári alkatrésszel végezzük a cserét az alkatrész karaszterisztikája miatt.  Keresse szervizünket, ha önindító hibát tapasztal!

Önindítók-jeladók

05

Tönkrement a gépjármű elektromos ablakemelője? Hozza be autóját autószervizünkbe, és rövid határidővel, cseréljük, gyári vagy más jó minőségű cserealkatrésszel.

Elektromos ablakemelő

06

Speciális hibajelenségek felderítéséhez professzionális járműdiagnosztikát végzünk gépjárművén, ezt követően pedig gyorsan megoldjuk a problémát.

Műszeres hibakeresés

07

Miért szalana neki a műszaki vizsgának előzetes ellenőrzés nélkül? Műszaki vizsgáztatásunk része a jármű előzetes kontrollja!

Műszaki V. felkészítés

08

Mozgó kisautó illusztráció
  • Legnyilvánvalóbb jele, ha nincs gyújtás, nem tudjuk az autónkat beindítani.

  • Nem veszi fel a töltést, hiába próbálunk életet lehelni bele. Ilyenkor cserére van szükség.

  • Halványodnak a fényszórók és a kürtök - szintén visszavezethető lehet az akkumulátor hibájára.

  • Nem mérhető feszültség az akkuteszterrel, új akkumulátorra van szükség.

  • Ránézésre is sérültek vagy korrodáltak a pólusok. A csatlakozók korróziója funkcióvesztést eredményez, de megtiszításukkal ismét működőképes lehet.

  • Látható repedéseket vagy dudorokat látunk a burkolaton. A felpúposodás általában a kémiai anyagok felhalmozódására utal.

  • Szivárgás, elszineződés mind a hanyatló állapot jelei, ne próbálja megmenteni, cserélje ki!

Fenti hibák valamelyikét tapasztalja? Foglaljon időpontot autószervizünkbe, még ma!

Jelek, amelyek az akkumulátor élettartamának végére utalnak

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

Piros autó első fényszórója

A hagyományos gépjárművek töltőáramköre az akkumulátorból, a generátorból, és a generátor feszültségszabályozójából áll. Az akkumulátor ennek egyik legfontosabb része.

Minden az akkumulátorral kezdődik

Tudta-e, hogy egy (benzin) motor elindításához a 12 V-os akkumulátornak 15000 Voltos szikrát kell generálnia?

Az akkumulátor a motor működése közben elraktározza az elektromosságot, és akkor szabadítja fel, amikor szükség van rá.

Akkumulátor bikázása
Hagyományos akkumulátor alkatrész

Miért megy tönkre az akkumulátor idő előtt?

Furcsa, de ha a generátor hibás, és túl sok energiát termel, túltölti az akkumulátort, és idő előtt tönkreteszi éppúgy, mint a rossz elektromos csatlakozások, melyek áramveszteséget okoznak és ezáltal járulnak hozzá az akkumulátor gyors elhasználódásához. Ez gyengíti az akkumulátort, amely így hamarabb tönkre megy.

A generátor

túltöltése

Lélek feltöltése

​Tudta-e, hogy legalább 10 km-t kell megtegyen a járművel ahhoz, hogy az indításkor elhasznált energiát a generátor visszatermelje? Rövid útszakaszon ugyanis sokkal nagyobb a jármű energiaigénye, és ha nem gurul eleget, a generátor nem tudja teljesen feltölteni az akkumulátort.  Ezért ha gyakran, túl rövid útszakaszon használja autóját, az akkumulátor előbb tönkremegy. Tegyen meg időnként hosszabb utakat! Sőt, még a kipufogórendszer elhasználódását is csökkenti, ha nem csak rövid utakat tesz autójával - ennek műszaki hátteréről a képre vagy a címre kattintva olvashat többet!

Gyakran és túl

rövid távon autózik

Egy szál növény a párás napfényben

​Ne merítse le az akkumulátort "csontig". Ne használjon álló motor esetén fényszórókat, klímaberendezést vagy az autórádiót, azaz olyan nagy fogyasztókat, melyek könnyen lemerítik az akkumulátort! Lehetősség szerint a jármű elektromos berendezéseit jár mototornál működtesse!

Az akkumulátor

teljes lemerítése

Kimerült, alvó koala

A szélsőséges hőmérsékleti viszonyok rongáló hatásai károsítják az akkumulátor elektródáit, és csökkentik az elektrolit (víz és sav keveréke) vezetőképességét. Ügyeljen arra, hogy milyen körülmények között tárolja gépjárművét!.

Rosszul tárolt

gépjármű

Retro Volkswagen parkol

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Társasjáték start mező

A mai modern CAN protokollal működő autókban fontos elektromos és elektronikai egységek működnek és kommunikálnak egymással. Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 70% alá merül, akkor az autó kisfeszültségű hálózatának a kommunikációja megszűnik, azaz nincs meg az a kommunikációs feszültség, amivel az autó beindulna. Tehát bár úgy tűnik, hogy az akkumulátor töltöttsége elegendő az önindító áramellátásához, azaz a motor beindításához, de mivel a motort vezérlő számítógépek működéséhez már nem elegendő, ezért az autót nem tudjuk beindítani, pedig az akkumulátor látszólag felöltött. Egy gyengülő akkumulátornál ez egyik pillanatról a másikra bekövetkezhet. Ne halogassa az akkumulátor cseréjét!

Miért nem tudom az autót beindítani, ha pár perce még tökéletesen működött?

Üres üveg

Nem meglepő, ha üres a "tank". Furcsa hozzászokni, de míg a „sima” hibrid autóknál a belsőégésű motor töltötte a meghajtó akkumulátort, addig a „plug-in” hibrideknél külső áramforrással tudja csak tökéletesen feltölteni. Azaz nincs mese, amikor hazaér, tegye fel töltőre, „dugja be a konnektorba/ "plug-in”, hogy az akkumulátor elérje a töltöttségi szintet. Ha ezt elmulasztja, a meghajtó akkumulátorban nem lesz annyi energia, amennyi az elektromos módhoz szükséges, ezért bár Ön hibrid autóval rendelkezik, csak a belsőégésű üzemmódot tudja használni a hibrid üzemmódot nem.

Rossz az akkumulátor, ha plug-in hibrid autóm elektromos módban nem működik? 

Mignon figura, aki nem ért valamit

Ha az Ön autóját a modern, szigorú környezetvédelmi előírások szerint gyártották, akkor a jármű vezérlőegységei letiltják a jármű beindítását, amikor a környezetvédelmi értékek a kritikus határt túllépik. Jó példa erre a feltöltetlen Adblue®-rendszer. Ennek szakmai hátteréről a képre vagy a címre kattintva olvashat bővebben.

Ülve nevező sapkás kisfiú könyvet tart a kezében

Igen, de, nem érdemes, mert a megoldás rövid életű lesz. Ha egyszer már egy Stop & Start rendszerű modern gépjármű vásárlása mellett döntött, élvezze annak minden előnyét! A miértről, ennek szakmai hátteréről a képre vagy a címre kattintva olvashat bővebben.

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Villámlás - elektromosság
bottom of page