top of page
Tiszta illatú rózsaszín virágok

Légkondícionáló

KLÍMABERENDEZÉS
KARBANTARTÁSA

A légkondicionáló talán legfontosabb feladata az utastér hűtése, ami persze evidensnek tűnik. Ám téved, ha úgy gondolja, hogy csak a nyári forró hőségben van rá szükség.

A jól működő légkondicionálóval nemcsak az utastér levegőjét frissítheti fel.  Párátlanítja a levegőt a téli időszakban vagy undok esős őszi időben, mielőtt a páradús levegő bosszantóan gyorsan lecsapódna a hideg szélvédőre. Ha hatékonytalanul működik, a kilátást is korlátozza. Jöjjön el hozzánk, és megoldjuk!

Autószervizünk ajánlatai klímarendszer munkáira

Teljeskörű karbantartás, klímarendszer tömítettségének ellenőrzése, szivárgás kontrollja, nyomáspróba is része a szervizműveletnek.

Klímakarbantartás

01

Kérhet allergiamentesítést, penész gombátlanítást, portaka kezelést és antibakteriális eljárást is. Tiszta, kellemes illatú utastérben az utazás sokkal kellemesebb.

Allergiamentesítés

02

Teljeskörű klímatisztítást ajánlunk, melynek keretében ózonos fertőtlenítéssel és tiszítással hozzuk rendben a szennyeződött klímacsöveket és rendszert.

Klímatisztítás

03

Autóklíma töltés esetén nem csak a hagyományos (R134A), hanem az újabb autókban megtalálható (R1234yf) környeztbarát és nagyon hatékony hűtőközeggel is dolgozunk. 

Klímagáz feltöltés

04

A klímakondenzátor cseréjére akkor van szükség, ha fizikai sérülés érte, vagy eltömődött és nem tudja átadni a hőt a környezetnek.

Klímakondenzátor

05

Javítását és cseréjét, sőt felújtását is vállaljuk. Ellenőrizzük az olajszintet és szükség esetén utántöltjük. Ha jól működik a levegő keringetése tökéletes lesz a rendszerben.

Klímakompresszor

06

Ha a klímacső sérült, akkor a klímagáz elillan a rendszerből és a hűtés nem lehet hatékony. Cseréjével a probléma gyorsan orvosolhato

Klímacsövek cseréje

07

Bármilyen típusú pollenszűrőt választhat. Óvja egészségét!

Pollenszűrő-csere

08

Speciális hibajelenségek felderítéséhez professzionális járműdiagnosztikát végzünk gépjárművén, ezt követően pedig gyorsan megoldjuk a problémát.

Műszeres hibakeresés

09

Mozgó kisautó illusztráció
  • Ha az utastérben kellemetlen szag csapja meg az orrát, amelynek nem ismeri a forrását, a gépkocsit azonnal hozza be szervizünkbe. A tisztítatlan klíma veszélyeiről bővebben, itt! 

  • A rendszer túl zajosan működik. Ez mechanikai hibát jelent, utalhat a klímakompresszor meghibásodására, esetleg a hajtó szíj sérülésére is. 

  • A hűtés túl lassú, nem elég hatékony vagy szabálytalan. A hiba oka lehet például az, hogy a klímarendszerbe feltöltött gáz mennyisége nem elegendő, így a rendszer nem képes megfelelően ellátni szerepét

  • Rosszul oszlik el a hideg levegő az utastérben. Oka lehet, hogy a levegőt továbbító ventilátorok valamelyike nem jól működik, meghibásodott. 

Ha bármely fenti rendelleneséget tapasztalja, hozza el gépjárművét szervizünkbe és mi orvosoljuk a hibát! 

A klímaberendezés hibás működésére utaló jelek

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

A klímaberendezés működése

1. Kondenzátor

Lehűti a hűtőrendszerben keringő hűtőközeget.

2. Szárító szűrő

Kiszűri a szennyeződéseket és elnyeli a visszamaradó nedvességet, amely korróziót idézhetne elő a klímarendszerben.

3. Kompresszor

A fgáznemű hűtőközeget keringeti a rendszeben.

4. Nyomáscsökkentő

A hűtőközeg nyomását csökkenti, és szabályozza az elpárologtatóba jutó hűtőközeg mennyiségét.

5. Elpárologtató

Gondoskodik a hideg levegő termeléséről, lehűti és száírítja a lamelláin áthaladó levegőt.

6. Levegőbefúvó

A klimatizált levegőt a pollenszűrőn kersztül az utastérbe fújja.

7. Pollenszűrő

A klímaberendezés működését szemléltető sematikus ábra
Gépjármű belső szellőző nyílásai
Szennyezett és tiszta pollenszűrő

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Virágporban szálló sárga virágot porzó méhecske

A pollenszűrőt 15000 KM-enként, de legalább évente egyszer mindenképpen cseréltesse ki! Várjuk szervizünkben! A pollenszűrőkről és a tisztítatlan klímaberendezés veszélyeiről a képre vagy a címre kattintva többet is megtudhat!

Autóklíma kijelző egysége

Milyen gyakran van szükség a klímarendszer felülvizsgálatára?

A légkondícionáló állapotát minimum 2 évente vizsgáltassa felül.  A kisebb teljesítményhez idővel hozzászokhatunk, de az ellenőrzés kideríti, hogy szükség van-e kondícionálásra. Kérje szervizünkben!

Száraz virág

Mikor kell a szárító szűrőbetétjét karbantartani?

A szárító szűrőbetétjét négyévente vagy 60-80000 KM megtétele után cseréltetni szükséges. Ilyenkor a rendszerben lévő gáz mennyiségét is érdemes felülvizsgálni, és szükség esetéén feltölteni a jobb hűtési hatékonyság eléréséhez.

Olajszerű szürkés barna folyadék

A klímakompresszorban is van olaj?
 

Igen, mert a kompresszor belsejében, a működő alkatrészek kenését olaj biztosítja. Az olaj feltöltési szintjét nézesse meg szervizünkben, mielőtt a gépjármű futásteljesítménye a 100.000 KM-t eléri. Ha szükséges a feltöltés, elvégezzük!

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Vöröshajú lány haját fújja a szél
bottom of page