top of page
Méhsejtes formáció

Alkatrészek kenése

MOTOROLAJ-CSERE
& OLAJSZINT FELTÖLTÉS

Olajcsere nélkül nincs tökéletes motor-működés. Jó szerviz nélkül nincs gondtalan autózás. Várjuk szervizünkben!

Fordítson kiemelt figyelmet a motorolaj minőségére és a csereperiódusokra. Soha ne spóroljon a minőségen, hiszen a ráfordítás megtérül a motor élettartamának növelésében.

Autószervizük ajánlatai kenőanyag témakörben

Olajat akkor cseréljünk, ha elörgedett, de az olajszint fenntartását ellenőrizni kell, és szükség esetén fel kell tölteni a tartályt a megfelelő szintre.

Olajszint utántöltés

01

Szakszerű olajcsere nem végezehető az olajszűrő cseréje nélkül, ezért autószervizünk csak szűrőcserével együtt vállalja a motorolaj cseréjét. 

Motorolaj csere 

02

Az automata sebességváltó precíziós berendezés, mindig tökéletes váltóolajjal kell működjön. Az elöregedett váltóolalajat cseréltesse szervizünkben

Váltóolaj csere

03

Mozgó kisautó képillusztráció

Várjuk autószervizünkben! Foglalja le szervizidőpontját, most!

Az olajszint akkor megfelelő, ha az olajszintjelző minimum és maximum értéke közé esik. 

  1. Húzza ki a nívópálcát 

  2. Tisztítsa meg egy ronggyal,  hogy jól látsszon a nívópálca min max jelölése, majd helyezze vissza. Várjon pár másodpercig, majd újra helyezze vissza a tartályba, és ismételten húzza ki.  

  3. Ellenőrizze a pálcán, hogy az olaj szintje a "Min" és "Max" jelölések között van-e.  

  4. Adjon hozzá olajat, ha a szint alacsony. Kis adagokban pótolja az olajat, ha szükséges. 

  5. Egy-egy adag hozzáadása után ismét ellenőrizze az olaj szintjét, és öntsön még olajat, amíg az el nem éri a nívópálca "Max" szintjét. 

  6. Helyezze vissza a nívópálcát. 

Nagyon fontos a megfelelő olajszint fenntartása. 1000 KM-enként ellenőrizze a motorolaj szintet! 

A motorolajszint ellenőrzésének lépései

CAR CONTACT MŰSZAKI  KISOKOS

Felnagyított motorolaj szűrő

A megfelelően kiválasztott motorolaj csökkenti a súrlódást, mérsékli a motorban található mozgó alkatrészek (hajtórudak, dugattyúk stb.) kopását.

 

Hűti a motort és fenntartja a motor tisztaságát. Hozzájárul a henger és a dugattyú megfelelő tömítéséhez. Véd a korrózió ellen.  Biztosítja az indítást minden hőmérsékleten.

 

Az új generciós, szintetikus kenőolajak fentieken kívül csökkentik a CO2 kibocsátást az  üzemanyagfogyasztás mérséklésével, és támogatják a jármű környezetkímélő elemeinek – alkatrészeinek - mint például a katalizátordob vagy a részecskeszűrő - optimalizált működését. 

Autószervizünk Castrol motorolajokkal dolgozik, de ha Önnek más márka preferenciája van, az Ön által kért motorolajjal végezzük az olajcserét. 

A motorolaj többről szól, mint a motor kenéséről

Hullámzó motorolaj
Aranyló sárga színű motorolaj

ÜGYFELEINK KÉRDEZTÉK - MI VÁLASZOLUNK

Olaj felülete

Megfontolandó a gyári előírásnál gyakoribb olajcsere abban az esetben, ha Ön fokozott igénybevétellel használja az autóját, tehát nagy terheléssel autózik, gyakori és nagy tömegű teherszállítást végez, vagy ha nagyon gyakran sok rövid utat tesz meg, ezért sűrűn kell a motort hideg (nem üzemi hőmérsékleten) beindítania. Az ilyen típusú használatok jobban igénybe veszik a jármű műszaki állapotát, ezért gyakoribb olajcsere javasolt. A gyártó által előírtak betartásán túl autószervizünk javasolja, hogy 5000 kilométerenként és hosszabb utak előtt mindig ellenőrizze az olajszintet.

Milyen gyakran kell olajat cserélni az autóban?

Széltől mintázott fehér homok

Az olajszűrő biztosítja, hogy a motorolaj a lehető legtisztább maradjon. Nagy részben kiszűri a port, a kormot és égéstermékeket, illetve a kopadékot, amelyek az alkatrészek normális elhasználódása során keletkeznek. Hozzájárul az olaj lehűléséhez. Az olajszűrőt tehát minden olajcsere alkalmával cserélni kell, hiszen így biztosíthajtuk jármű motorjának hosszú élettartamát. Ne ezen spóroljon!

Miért javasolt az olajszűrőt is cserélni a motorolajjal egyidejűleg?

Olajfesték textúra

A motorolaj kiválasztásában fontos szempont az Ön vezetési stílusa és természetesen azon éghajlati viszonyok, ahol él. A motorolaj csak akkor tudja ellátni feladatát, ha megfelelő “állagú”, azaz nem lehet vízszerűen folyékony vagy dermedten sűrű. A “dermedtebb” – nagy viszkozitású - folyadék nem tud keringeni, nem biztosítja a kenést, a vízszerű folyású olaj pedig nem védi kellőképpen az elemeket. Autószervizünk kiváló minőségű Castrol olajokkal dolgozik. Ha érteni szeretné, hogy mit jelentenek a motorolaj viszkozitási fokozatát jelző “W” számok, és tudni szeretné, hogy mi az oka a 0W-s olajok térhódításának, a képre vagy a címre kattintva többet is megtudhat.

Ügyfél
elégedettség

"Friendly and reliable."
 

Balazs Szerencsi

Ügyfél
elégedettség

"Korrekt hozzáállás, jó minőségben javították meg az autómat! A biztosítóval mindent intéztek. Mindenki számára ajánlom."

 

Tibor Krüzsely

Ügyfél
elégedettség

"A munkafelvevő udvarias volt. Kellő szakmai tàjékoztatást adott a javításról. Elfogadható áron dolgoznak. Több mint 25 éve csak itt javittatok. Javaslom másnak is."

János Babinecz

Ügyfél
elégedettség

"Csak ajánlani tudom! Kedvesek segítőkészek gyors megbízható minőségi munka amit tapasztaltam! Köszönöm szépen Car Contact Kft!"

 

Krisztina Mehesz

Ügyfél
elégedettség

"Rendkívül segítőkészek és rugalmasak. Karambolos javításra vittem az autót, mindent intéztek helyettem, az autó gyorsan kész lett és az elvégzett munka minősége is csillagos ötös!" Kristóf S.

Ügyfél
elégedettség

"Brought someone else's car here. Kind of outside the city, on the Budapest side of Szentendre. Super nice, but no one speaks English; very patient. Second hand info from car owner - very reliable and they do good work. Tim Emerson

Ügyfél
elégedettség

"Karosszéria lakatolás és fényezés magas minôségben, modern technikával, komoly szakértelemmel. Biztosítás ügyintézés, gyors kiszolgálás, precíz munkavégzés." Nobilis Mobilis Kft. Autókölcsönző- és kozmetika

Ügyfél
elégedettség

"Felkészült, megbízható autó szervíz. Márkaszervíz színvonalú szolgáltatás, alacsonyabb árakkal."

 

Horányi Zsolt

Ügyfél
elégedettség

"Az autónak akarnak jót! Szakmailag, emberileg, következetesek, profik, soha máshova!" 2 2

Ügyfél
elégedettség

"Legjobb hely a világon!!" 

 

Varga Tibor

Ügyfél
elégedettség

"tökéletes, szervezet, profi" 

 

Zsolt Vastag

Ügyfél
elégedettség

"Korrektek nagyon, szimpatikus társaság." 

 

Endre Turbék

Ügyfél
elégedettség

"Komplett autó javítás, szakszerűen" 

 

Szijjártó Tamás

Ügyfél
elégedettség

"Megbízható, korrekt cég, kiváló szakemberek, remek emberek! Hozzáértésből, udvariasságból csillagos ötös!" 

 

Zsuzsannak Izsákné Formanek​​

Folyékony olaj textúrája nagyítva
bottom of page