top of page

H-CS 6h30-16h00 P 14h00

Car Contact Autószerviz logo
Szerző képeCar Contact Expert

CSERÉLJÜK-E A VÍZPUMPÁT A VEZÉRMŰSZÍJJAL EGYSZERRE, HA LÁTSZÓLAG A VÍZPUMPÁNAK NINCS IS SEMMI BAJA?

Frissítve: máj. 10.

Avagy felesleges plusz költség, vagy mégis pénztárcabarát döntés?


Vízcsepp illusztáció

A vízpumpa a motor működésének egyik lényeges eleme, a hűtőrendszer szíve. Fokozott precizitású autóalkatrész, amelynek extrém körülmények között, esetenként 100ºC fölé emelkedő üzemi hőmérsékleten is működnie kell. A vízpumpa biztosítja a hűtőfolyadék áramlását a motor és a hűtőradiátor között, amelynek feladata a motorblokk hűtése és szivárgásmentességének biztosítása.


Tehát ha szivárog, azonnal cserélni kell! Erről nem is kell Önt meggyőzzük.

De miért javasoljuk a vezérműszíj cserekor a vízpuma cseréjét is, ha nem szivárog?


Egyrészt a vezérműszíj csere egy bonyolult, precizitást igénylő, munkaigényes folyamat. Lehet, hogy a vezérműszíj cseréjekor a vízpumpa még ellátja funkcióját, de ha pár ezer kilométer múltán a vízpumpa cserére szorul, akkor ugyanazt a munkaigényes bontási műveletet kell elvégezni az autóján, mint a vezérlés karbantartásakor, és

ez számottevő, ismételt karbantartási kiadást jelentene az Ön számára! Tervezzen előre, spóroljon a költségeken!

Ha a vezérműszíj cseréjével együtt a vízpumpa cseréjét is elvégezteti, akkor az egymás közvetlen közelében található alkatrészeket csak egyszer kell kiszerelni, ami kevesebb költséggel jár, és az új vízpumpa költsége jóval alacsonyabb, mint egy újbóli többórás megbontás díja.


De ez csak az egyik ok. A másik fontos érv, hogy a vízpumpánál alattomosan szivárgó hűtőfolyadék folyamatosan áztatja a vezérműszíjat, és lehet, hogy mire észleli a szivárgást, addigra a hűtőfolyadék vegyi összetétele kikezdi, errodálja az újonnan cserélt vezérműszíjat, amelyet az Ön legnagyobb bosszúságára, magas költséggel, ismételten cseréltetnie kell.


Vezérműtengelyek lefogatása autószervizben.

Ne vállalja ezt a rizikót! Kérjen komplex vezérlés karbantartást, és cseréltesse a vízpumpát a vezérműkészlet cseréjekor. Sok bosszúságtól kímélheti meg magát, a költséghatékonyságról nem is beszélve!


Autószervizünk kiemelt figyelmet fordít azon alkatrészek cseréjére, amelyek biztonsági kockázatot jelenthetnek. Bízza ránk a cserét!

Várjuk szeretettel a Car Contact márkafüggetlen autószervizben és karosszéria-fényező centerben, Pomázon, a Mester utca 4 szám alatt!

384 megtekintés1 hozzászólás

1 Comment


Evelynn
Evelynn
Jul 17

A felhasználóbarát kialakításnak köszönhetően a Weis Bet navigálása gyerekjáték. Minden világosan és logikusan van elrendezve, így könnyen megtalálom, amire szükségem van. Azon kevés alkalommal, amikor segítségre volt szükségem, az ügyfélszolgálat csapata gyors, hozzáértő és hihetetlenül udvarias volt, ami javította az általános tapasztalatomat és megszilárdította a platformjukba vetett bizalmamat.

Like

A jelen weboldal tartalma (ideértve különösen a leírásokat, szakmai tartalmakat) szerzői jogi védelem alatt állnak. E tartalom vagy bármely részlete engedélyem nélkül nem másolható, oktatási célra nem használható fel. Az írások és szakmai tartalmak kizárólag az eredeti oldal belinkelésével jelenthetők meg bármely más felületen, a forrás pontos megjelölésével.

Keressen cimkék alapján:

CAR CONTACT

Tech

Műszaki Érdekességek - Hasznos Infók Autótulajdonosoknak

bottom of page